top of page
Book of Chords

Harmonie

Het harmonieorkest: van jong tot oud
genieten van samen muziek maken

Het harmonieorkest van Muziekvereniging Lekkerkerk heeft een historie die terug gaat naar 20 februari 1967. Op deze datum fuseerden de harmonie Excelsior en de fanfare Juliana, een fusie die zijn beslag kreeg in de bovenzaal van De Groote Boer in Lekkerkerk. Op initiatief van de toenmalige burgemeester Muller werd Muziekvereniging Lekkerkerk opgericht, met in het eerste jaar diezelfde burgemeester als eerste voorzitter.

 

Nu, vele jaren later, is de harmonie nog altijd springlevend en heeft inmiddels binnen de vereniging gezelschap gekregen van vele andere onderdelen.

 

Wie een instrument bespeelt, is altijd welkom om een kijkje te komen nemen tijdens een repetitieavond. De harmonie repeteert iedere maandagavond van 19.30 tot 21.15 uur in De Muziektent, Koninginneweg 7a in Lekkerkerk.

 

Huidig dirigent van de harmonie en muzikaal leider van de hele vereniging is Ria Kornet.

 

Ria werd geboren in Barneveld, waar zij op 8-jarige leeftijd lid werd van De Harmonie. In 1987 startte Ria met haar studie klassiek slagwerk aan het conservatorium in Arnhem; in 1988 breidde zij haar opleiding uit met de studie hafadirectie, ook in Arnhem. Docenten waren onder anderen Gert Bomhof, Ruud Stotijn, Joop van Erven, Karel Wolters, Harrie Janssen en Jaap Koops. Na het behalen van beide Bachelors vervolgde zij haar studie aan de Universiteit van Utrecht, binnen de vakgroep Muziekwetenschap. In 1996 studeerde zij af met een onderzoek naar de cultuur van de Tamboers en Pijpers in Basel.

  

Als dirigent en docent startte Ria haar werkzaamheden in 1990 bij het jeugdorkest van Muziekvereniging De Volharding in Huissen. Naast blaasorkesten is zij ook zeer actief geweest als dirigent van slagwerkgroepen. Met de slagwerkgroep van Muziekvereniging Crescendo uit Ooy-Zevenaar behaalde zij in 2005 een tweede plaats bij de concertwedstrijden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Naast Muziekvereniging Lekkerkerk dirigeert Ria op dit moment ook de slagwerkgroep van Muziekvereniging Caecilia in Scherpenzeel. Verder geeft ze slagwerkles bij Muziekvereniging Kunst en Vriendschap in Maurik en werkt ze als senior adviseur bij Musidesk Rijnbrink in Deventer.

 

Ria woont in Kerk-Avezaath, is getrouwd met Egon Smit en samen hebben zij twee dochters.

Ria Kornet_edited.jpg

Ria Kornet

bottom of page